Skip to main content

NORDENS VILDESTE FEST!

COPENHELL er Danmarks største rock- og metalfestival, som siden begyndelsen i 2010 hvert år har samlet tusindvis af rock- og metalfans fra både ind- og udland i København. Refshaleøen danner rammerne om de fire dages helvede på jord, og de rå, industrielle omgivelser står som perfekt baggrund til det brutale decibel-bombardement fra COPENHELLs scener.

COPENHELLs formål har altid været – og er fortsat – at skabe en festival, der hvert år præsenterer et interessant kvalitetsprogram for publikum, hvor der både kan opdages nyt og headbanges til udødelige klassikere. Derudover gøres der hvert år store anstrengelser for at give publikum en helt unik totaloplevelse fra det sekund, de går gennem helvedes porte. Festerne i ølteltet Biergarten er efterhånden legendariske, og på festivalpladsen bugner COPENHELL af underholdning, ond kunst, djævelske hangouts, hård rock og heavy metal – et vildt frirum, hvor man kan glemme hverdagslivet og give sig hen til stemningen og musikken.

Efter et helt årti på banen er COPENHELL blevet en tradition for mange metalfans – også uden for landets grænser, hvor rygtet om tordenen fra nord har bredt sig som en steppebrand. COPENHELL er i dag en af Nordeuropas førende metalfestivaler, og derfor laves COPENHELL også udelukkende af rock- og metalfans – til rock- og metalfans!

EN BYFESTIVAL I KØBENHAVN

COPENHELL er en fuldblods-byfestival, der finder sted på Refshaleøen, som ligger i Københavns havn. Fra hovedstadens centrum tager det ti minutter på cykel at komme til festivalpladsen, og det gør dermed COPENHELL til den eneste europæiske metalfestival, der ligger centralt placeret midt i en storby. Langt de fleste af festivalens gæster overnatter derfor i lejligheder og på de mange hostels og hoteller, der ligger i nærheden af festivalpladsen. Alligevel er det selvfølgelig muligt at overnatte lige op til helvedes porte på selve Refshaleøen. COPENHELL tilbyder flere forskellige former for camping med byens bedste udsigt til vandet og blot få minutter fra festivalpladsen og scenerne.

FESTIVAL-DNA: EN HISTORIE OM METAL

COPENHELL afholdes på det gamle B&W-værft på Refshaleøen i København, hvor man i over hundrede år fremstillede skibe og kraftige dieselmotorer. De monumentale haller rejser sig stadig faretruende over pladsen af ubrydeligt beton, og hærgede jernbanespor ud til dokken vidner om de kolossale metalmonstre, der frem til 1996 blev bygget af en arbejdsstyrke på 8.000 mand. I dag er det en anden slags metal, der smedes på Refshaleøen og COPENHELL. Det er stadig helvedes hedt, tonstungt og uregerligt som en supertanker i havsnød, og ligesom dengang bliver pladsen også nu bragt til live af ild, lyd-infernoer og lidenskaben fra flere tusind dedikerede rock- og metalfans.

Herunder kan du se kortfilmen Mænd & Metal, som handler om tiderne med det gamle B&W og om COPENHELLs indtog på området: