Skip to main content
Homepage

COPENHELL CON 2024

COPENHELL Con breder for tredje gang nørduniverset ud for publikum, når COPENHELL 2024 bliver skudt i gang den 19.-24. juni på Refshaleøen i København.

COPENHELL er stedet, hvor festivalgæsterne samles om den hårde musik – og ikke mindst også det hårde nørderi! I år åbner COPENHELL Con for tredje gang dørene ind til sit helt særlige univers, hvor musikken og nørdkulturerne konstant mødes på helt nye og tankevækkende måder.

Vi kan i dag præsentere COPENHELL Con-sceneshows med blandt andet metalbandet HAMMERFALL, et true crime-foredrag med en krimiforfatter og en retsmediciner, en paneldebat om Stephen King i forbindelse med forfatterens 50-års jubilæum, et epidemihistorisk foredrag med metal som bagtæppe, et dyk ned i muslimsk punkmusik, en arkæologisk udgravning af metal-albumcovere gennem tiden og en med garanti underholdende fandyst mellem Star Trek- og Star Wars-fans. Mere varieret bliver det vist ikke – og der er meget, meget mere på vej!

COPENHELL Con giver et roligt pusterum og plads til fordybelse midt på den vilde festivalplads. Uanset om du er til at spille hyggelige brætspil med vennerne, shoppe i sjove nørdboder, elsker hårde arkademaskine-konkurrencer, gerne vil opleve spændende og inspirerende sceneshows eller bare vil ose rundt og nyde den gode stemning, kan vi anbefale dig at lægge vejen forbi, mens du er på COPENHELL.

COPENHELL Con er åben under hele festivalen og ligger inde i hallen til venstre for Pandæmonium-scenen. Alle med en COPENHELL-festivalbillet kan deltage – sceneprogrammet bliver i den kommende tid opdateret løbende.

Du kan læse meget mere om alle de offentliggjorte sceneoptrædener herunder – glæd dig til meget mere nyt fra COPENHELL Con i de kommende uger og måneder.

 

---

 

HAMMERFALL

– Sværdslag fra de svenske metalkrigere

Svenske HAMMERFALL kombinerer på ypperligste vis den hårde musik med fantasy-nørderiet i deres melodiske og medrivende heavy metal. Bandets musikalske univers beskæftiger sig med alt fra kampen mellem det gode og det onde, og himlen og helvede, til æren og sammenholdet i metalfællesskabet – og deres faste maskot, den udødelige tempelridder Hector, fik for få år siden endda også sin helt egen tegneserie (og actionfigur!).

De gæve metalkrigere fra Göteborg indtager i år COPENHELL Con-scenen for at fortælle om heltemusik og nørdede inspirationskilder.


Dialog med de døde

– Retsmedicinsk fiktion og fakta

I bøger og på film og tv er der ingen grænser for, hvad en retsmediciner kan konkludere på få sekunder ved at undersøge et drabsoffer. Men hvordan er det i virkeligheden? Kan de døde tale, og hvad siger de i så fald? Sammen med kriminalreporter og krimiforfatter Janni Pedersen og retsmediciner Asser Hedegård Thomsen dykker vi ned i, hvordan det er at arbejde tæt på døden. Hvordan foregår virkelighedens arbejde som retsmediciner i forhold til fiktionens, og hvilke beviser kan man egentlig finde i drabssager ved at undersøge afdøde personer.

Janni Pedersen er vært på TV2 Nyhederne, Station 2 og Bag Forbrydelsen og har i mange år været fagjournalist på krimi- og retssager. Hun har desuden sammen med sin mand, Kim Faber, skrevet en række prisbelønnede kriminalromaner.

Asser Hedegård Thomsen er retsmediciner ved Institut for Retsmedicin på Aarhus Universitet. Til daglig undersøger han både døde og levende mennesker i kriminalsager og forsker i drab og ulykke.

 

Stephen King

– Horrorens hersker fejrer sit 50-års jubilæum

Stephen King er en af de mest indflydelsesrige og produktive forfattere i nyere tid med mere end 350 mio. solgte bøger på verdensplan. Hvad er det helt særlige, Stephen King kan? Hvilken betydning har han haft for populærkulturen? Og hvorfor er han stadig 50 år efter debuten populær som aldrig før med både bøger, film og tv-serier, som går deres sejrsgang verden over?

Vi har inviteret et veloplagt og vidende panel til at dykke ned i, diskutere og hylde den forrygende forfatter. Paneldeltagerne er: Ann Lind Andersen (filmekspert), Jakob Levinsen (forfatter og Stephen King-oversætter) og Mathias Clasen (frygtforsker og kæmpefan). Panelet modereres af Maria Månson (kulturjournalist).

 

Blessed are the sick

– En metallisk epidemihistorie

Epidemiske sygdomme har været menneskets følgesvend i lige så lang tid, som vi har eksisteret. Listen over sygdomme er lang, ofte grusom og altid noget, der rammer både individer og samfund. De er lige dele kultur og biologi. I dette oplæg med Adam Bencard, historieforsker fra Medicinsk Museion, skal vi på en vandring gennem epidemiernes historie med metal som soundtrack og følgesvend. Er pesten mest dødsmetal eller dystopisk black metal? Skal man høre emo eller blackgaze, hvis man har tuberkulose? Og er Iron Man det perfekte nummer til poliopatienten i jernlungen? 

Kom til det eneste oplæg på COPENHELL Con, hvor du med garanti ikke behøver at vælge mellem pest eller kolera – der vil være rigeligt af begge dele!

 

Religiøs musik

– Kan muslimer lave punk? 

Religion og musik spiller godt sammen. Det tænker man i hvert fald, når det gælder kristen kirkemusik og for eksempel Händels Messias eller Bachs passioner. Men hvad sker der, når religion kombineres med en musikgenre som punk og dens ofte antiautoritære og antireligiøse verdensbillede?

I dette foredrag vil religionsforsker Johanne Louise Christiansen fra SDU fortælle os om den religiøse punkmusiks forskellige udtryk, især islamisk punk, og på hvilke måder religion forhandles – og nogle gange kritiseres – igennem disse subkulturer. 

 

Oldtidens ondskab

– Arkæologiske fund på mørke metalpladecovers 

Danmarks fjerne forhistorie bliver fortalt igennem de oldtidsfund og ligrester, vi alle kender fra forskellige death-, doom- og black metal-bands udgivelser. Det kan kun blive en blodig og dramatisk beretning!

Oplev metalfund blive koblet sammen med metalmusik, når arkæolog Martin Egelund Poulsen åbner op for arkæologiens og metalmusikkens dybere sammenhæng.

 

Det endelige fanopgør

– Star Trek vs. Star Wars

To stærke fangrupperinger med til sammen mange millioner tilhængere på verdensplan tørner sammen på scenen til en venskabelig dyst og kærlig fejring af fankultur. I det ene ringhjørne har vi et af de længst kørende og toneangivende sci-fi-universer i form af Star Trek. I det andet ringhjørne finder vi en af de mægtigste rumeventyrsagaer i mands minde: Star Wars. 

Det er The Force mod The Final Frontier, Skywalker mod Picard, Vader mod Khan, Millennium Falcon mod USS Enterprise. Det bliver episk, det bliver underholdende – og fremfor alt bliver det superhyggeligt.