Skip to main content

PRETTY MAIDS – et af de mest elskede og respekterede rockbands i både Danmark og udlandet – er sammen igen efter fem års pause. De kan i dag offentliggøre deres første 2024-koncerter, som bliver spillet på de danske rock- og metalfestivaler COPENHELL i København og JAILBREAK i Horsens

Det danske musikfænomen PRETTY MAIDS er med de originale medlemmer Ronnie Atkins og Ken Hammer i spidsen tilbage på heavyrockens frontlinje og klar til at ryste scenerne på ny med deres energiske optræden og uforglemmelige sange. De horsenianske musikveteraner optræder for tredje gang på COPENHELL og gør debut på deres lokale festival JAILBREAK i 2024, som er 40-års jubilæet for udgivelsen af bandets rødglødende debutalbum ”Red, Hot and Heavy” fra 1984.

PRETTY MAIDS endte på grund af en række forskellige omstændigheder med at holde pause i slutningen af 2019. ”Vi ville nok have foretrukket at holde pause af egen fri vilje og ikke på grund af de vilkår, vi blev ramt af, men det har ikke desto mindre været godt for os,” fortæller guitarist Ken Hammer. 

”Ronnie og jeg har været sammen 200 dage om året i over 40 år, og vi skåner ikke ligefrem hinanden, så det kan godt være hårdt. Jeg har aldrig været sammen med en anden person så intenst og så meget som med ham, og det kan godt tage på os, når vi er oppe i allerhøjeste gear hele tiden. Så kan det være godt med lidt afstand.”

”Her 4-5 år senere kan vi virkelig mærke, at batterierne er blevet ladet op og trænger til at blive afladet på den rigtigt fede måde. Det kan godt være, at vi er blevet ældre i mellemtiden, men rock’n’roll holder jo for fanden folk næsten evigt unge, og vi kommer ud til næste års koncerter med fuldt blus på alle kedler.”

PRETTY MAIDS har lige siden 80’erne været en hjørnesten i den danske rock- og metalscenes fundament. Deres musik er et slagkraftigt mix af hard rock og heavy metal, og deres skarpe hooks og fængende melodier har gjort dem til en vigtig institution inden for genren herhjemme såvel som i udlandet.

Bandet er en af de vigtigste repræsentanter for den danske rockmusik, og de har gennem årene opnået imponerende global succes. Hitsingler som ”Future World”, ”Red, Hot and Heavy” og ikke mindst deres coverversion af John Sykes/Phil Lynott-balladen ”Please Don’t Leave Me” har stjålet både hjerter og sjæle hos musikfans verden over. Bandet har gennem årtierne turneret over hele verden og er blevet et kæmpestort navn i blandt andet Japan, Tyskland, Spanien, Sverige og Schweiz.

Da PRETTY MAIDS i 2019 meddelte, at de ville holde pause, sendte det chokbølger gennem musikverdenen, og deres fans frygtede, at en stor æra nu var slut. Heldigvis er pauser ikke altid lig med et farvel, og bandet står nu klar til at tage hul på et helt nyt kapitel i deres imponerende karriere, til stor glæde for både gamle og nye tilhængere.

Genforeningen er også sket mod alle odds: Forsanger Ronnie Atkins fik i 2019 en kræftdiagnose, og hans tapre kamp mod sygdommen og hans utrættelige engagement i musikken har inspireret både fans og musikere over hele verden. At han atter står på scenen sammen med bandet er ikke kun en genforening, men også en fejring af hans stærke personlige kamp mod sygdommen.

”Det var en alt for brat afslutning i 2019. Vi havde jo lige udgivet vores nyeste album, ”Undress Your Madness”, som vi slet ikke nåede at spille live, fordi vi måtte aflyse vores turné i starten af 2020, hvor det ikke var muligt at spille koncerter nogen steder,” siger Ronnie Atkins.

”Ken og jeg mødtes på JAILBREAK hjemme i Horsens tidligere i år. Nu er vi jo begge to et par store alfahanner i et gammelt ægteskab, som har kørt op og ned gennem årene. Men vi kunne bare mærke, at det ikke var slut. Det her var noget, vi begge to gik og drømte om som teenagere, og det er jo fuldkommen surrealistisk at stå og kigge tilbage på det hele i dag. Og vi skal på scenen og hilse på fansene, for der er rigtigt mange, der gerne vil se os optræde igen.”

”Det bliver fedt at komme ud og mærke suset igen og spille både nye og gamle numre sammen med holdet. Det bliver ikke et farvel, men en stor fejring af en lang karriere! Vi har indtil videre de to 2024-koncerter på programmet – og så må vi se, hvad fremtiden bringer derefter.”

Genforeningen er ikke kun en gave til de trofaste fans, der har fulgt PRETTY MAIDS igennem flere årtier, men giver også en helt ny generation mulighed for at opleve de energiske og intense liveoptrædener, gruppen er kendt for. Det er en erklæring af, at rockmusikken har en evig appel og plads i vores hjerter og binder generationer sammen – noget, heavy-publikummet nu får mulighed for at opleve på Danmarks to førende hårde festivaler til næste år.OM PRETTY MAIDS

 

PRETTY MAIDS blev dannet i Horsens i 1981 af forsanger Ronnie Atkins, guitarist Ken Hammer og en gruppe dygtige musikere, og bandet har gennem årtierne markeret sig som et af de største danske navne på både den hjemlige og den internationale rockscene.

 

Deres debutalbum ”Red, Hot and Heavy” udkom i 1984 og etablerede bandets karakteristiske lyd, og det blev hurtigt en stor kultklassiker. Det helt store gennembrud kom med opfølgeren ”Future World” i 1987 med de store hits ”Future World” og ”Love Games”, der cementerede gruppens status som et globalt anerkendt rockband og gav dem en stor og dedikeret international fanskare.

 

I starten af 90’erne udgav bandet albummerne ”Jump the Gun” i 1990, ”Sin-Decade” i 1992 og ”Scream” i 1995, som bekræftede deres staying power og stærke evne til at følge skiftende musikalske trends, samtidig med at de holdt fast i deres oprindelige lyd og identitet. Det var en periode med stor udskiftning af bandets øvrige medlemmer, men Ronnie Atkins’ stærke vokal og Ken Hammers signaturlyd på guitaren har altid været klisteret, der bandt det hele sammen og garanterede, at musikken aldrig mistede sin genkendelighed.

 

PRETTY MAIDS har med en perlerække af mindeværdige hits under bæltet og konstant høj kvalitet i musikken rørt ved både trofaste fans og nye lyttere gennem årene, og de har ikke mindst været en stor inspirationskilde for andre rock- og metalbands verden over. Bandet består i dag af Ronnie Atkins (vokal), Ken Hammer (leadguitar), Rene Shades (bas), Chris Laney (rytmeguitar) og Allan Tschicaja (trommer).

 

COPENHELL 2024 finder sted på Refshaleøen i København den 19.-22. juni, og JAILBREAK 2024 finder sted i Fængslet i Horsens den 16.-17. august næste år. Billetter til COPENHELL 2024 kan købes hos Ticketmaster– billetsalget til JAILBREAK starter den 27. oktober.