Skip to main content

When COPENHELL Freezes Over blænder op for IKONIK, SYL, ASHES OF BILLY, SWARTZHEIM, ARCHANGEL og PERSECUTOR i VEGA den 27. januar 2024.

COPENHELL præsenterer for 11. gang nogle af Danmarks bedste og skarpeste nye bands fra de hårde genrer for op mod 30 internationale branchefolk på When COPENHELL Freezes Over 2024.

COPENHELL og MXD har i over et årti hjulpet adskillige danske rock- og metalbands ud over landets grænser med pladekontrakter og international repræsentation hos agenturer og managements samt generelt øget den internationale opmærksomhed på den danske musikscene.

Senest sidste vinter overbeviste det unge band Nakkeknaekker en lang række branchefolk om deres formåen, hvilket resulterede i både en pladekontrakt, international europæisk bookingrepræsentation og amerikansk repræsentation.

Formlen har virket efter hensigten gennem årene: Saml et stærkt line-up af lokale bands på hjemmebane, og lad en gruppe internationale branchefolk opleve dem live. COPENHELL, MXD og VEGA har hjulpet med koordinering, overbevisende præsentationer og markedsføring samt speedmeetings og netværksarbejde, der har gjort When COPENHELL Freezes Over til en optimal platform for at sprede hård rock og metal fra Danmark ud til resten af verden.

When COPENHELL Freezes Over 2024 løber af stabelen den 27. januar – billetter kan købes her.

 

BANDS PÅ WHEN COPENHELL FREEZES OVER 2024:

 

IKONIK

Katrine Wachmann fra København står bag det helt nye soloprojekt IKONIK, som med inspiration fra de tidlige 2010’ere og i samarbejde med Mirza Radonjica og Fredrik Møller leverer en frisk og genreudfordrende fortolkning af rock- og metalgenrerne. Bandet har en lys fremtid foran sig med den utroligt kraftfulde vokal, de tonstunge guitarriffs og den vedkommende sangskrivning på den stærke første single ”Wall of Stone”, der er tilgængelig på streamingtjenester via Prime Collective.

 

SYL

SYL spiller energisk og kaotisk post-punk – en vild sammensmeltning af punk, støjrock, hardcore og andre indflydelseskilder. Sidste års debutalbum ”Alt Godt” var kendetegnet ved stor variation i lyden, velskrevne sange og lyriske budskaber, der leveres med stærk overbevisning. Bandet kan meget mere end bare vrede og indignation – sangen ”Omsorg” blev for eksempel tidligere i 2023 brugt i en kortfilm om overgreb og vigtigheden af at respektere andres sorg.

 

ASHES OF BILLY

Teenagetrioen ASHES OF BILLY placerer sig stilmæssigt et sted mellem grunge, tung rock, metal og punk. Forbillederne spænder over alt fra de danske helte Dizzy Mizz Lizzy, Kashmir, Psyched Up Janis, D-A-D, og H.E.R.O. hen over Seattles grungescene og til de klassiske heavykæmper. Bandet blev dannet i 2021, og i efteråret 2022 udgav de deres første EP, ”Playdate”, og står klar til at dele hårde musikalske slag ud til When COPENHELL Freezes Over-publikummet.

  

SWARTZHEIM

Et snerrende aggressivt crossover-metalband, der består af seks unge fyre fra Jylland. Debuten ”Clinical Nightmare” og EP’en ”Sympathy” vidner om stort potentiale, og bandet leverer knitrende energi live og en mur af lyd med intet mindre end tre guitarister om bord.

 

ARCHANGEL

ARCHANGEL er opstået fra asken af det hedengangne band Impalers, og deres hårdtslående og melodiske sange kryber gennem et inferno af blod og ind i lytterens kranium som et morderisk mareridt, man aldrig vågner fra igen. Debutalbummet ”Total Dark Sublime” forfører med energisk og aggressiv metal-punk-stemning, enorme arenarock-omkvæd og mindeværdige og iørefaldende riffs.

 

PERSECUTOR

De danske thrashmetal-leverandører fra PERSECUTOR har netop udgivet deres andet fuldlængdealbum, ”Vendetta”, hvor de fortsætter stilen med rent raseri, moderne melodisk metal, varierede arrangementer og lyriske temaer fra det menneskelige sinds mørkeste dyb. Bandet er allerede kendt og elsket for deres uprætentiøse og underholdende liveshows.