NYT PANTSYSTEM PÅ COPENHELL

På COPENHELL producerer vi enorme mængder affald. Vi lever i en tid med stort fokus på bæredygtighed og genanvendelse af skrald, og det er selvfølgelig noget, vi tager yderst seriøst. Derfor har vi år indført et helt nyt pantsystem for køb af drikkevarer i alle vores boder på COPENHELL.

Alle plastkrus (dog ikke de hvide vandkrus, der uddeles i pitten), shotsrør, kaffekrus, dåser, plastflasker, ølhanke og snapseglas tillægges 5 kr. i pant. Champagne- og vinflasker og -glas tillægges 30 kr. i pant. Næste gang man går i baren, kan man aflevere for eksempel sit tomme ølkrus og spare panten ved sit køb – let og ligetil.

Ønskes panten refunderet, kan man i stedet aflevere sin pant i en af pantboderne på pladsen, hvorefter beløbet vil blive indsat på éns Dankort eller Cash Card. Bemærk, at der maksimalt kan refunderes 10 enheder ad gangen!

Pant indleveret i baren kan også omsættes til nye produkter: Indleverer man for eksempel 11 krus i baren, får man en øl for 10 af krusene og et nyt krus for det sidste krus. 22 krus omsættes til 2 nye øl + 2 nye glas – og så videre. Er der en difference mellem det indleverede og prisen, opkræves forskellen ved betaling. Bemærk, at champagne- og vinflasker samt -glas kun kan afleveres der, hvor man har købt dem (i vinbarerne i Styx-området og i B&W Hallen)

Det er også muligt at donere sin pant i de dertil opstillede containere på festivalpladsen. Herefter vil panten gå til et velgørende formål – pladsens donationer går til Transmogriffen, et værested for ensomme unge. Hvis man for eksempel drikker 10 fadøl og kun får pant tilbage for halvdelen, svarer det til at give 25 kroner til værestedet. Pantsystemet giver ikke hverken COPENHELL eller Live Nation øgede indtægter på salg af dåser og flasker på festivalen, og et eventuelt overskud går ubeskåret til Transmogriffen.

Pantordningen er kun gældende i vores boder på festivalpladsen. Det vil sige, at der ikke tillægges pant på drikkevarer købt i indgangspartiet eller på COPENHELL Camping. Det vil derfor heller ikke være muligt at indlevere pant her. I stedet vil Hus Forbi samle på disse to steder, ligesom der vil blive opstillet donationskasser.

Hensigten med det nye pantsystem er at holde festivalpladsen ren, give vores publikum en god festivaloplevelse og donere penge til en god sag. Og jo, nu koster det pludselig lidt, når I skal smide øl efter jeres yndlingsbands, men bare rolig: Musikerne vil stadig føle jeres hengivne kærlighed, når I gør det – det er også noget værd!

 

30720137400_06baf70a63_o (4).jpg