COPENHELL PRÆSENTERER UDSTILLINGEN PAINTED IN BLOOD

Heavy metal og dens grafiske fremstillinger på albumcovers, T-shirts og plakater bringer musikfans ud på en rejse til ældgamle, mytiske steder eller den moderne verdens mareridtsagtige, mørke sider. Der er både illustrationer af brutal vold og billeder fyldt med dyster symbolik, som alt sammen giver musikken et ansigt, der nogle gange er aggressivt og nogle gange dramatisk og melankolsk. Metal er ikke bare en musikgenre, men en livsstil – ingen andre steder finder man en stærkere symbiose af musik og dens visualisering som i denne ekstreme musikform.

De tre kunstnere Thomas Ewerhard, Jan Meininghaus og Björn Gooßes præsenterer deres heavy metal-kunst som både konkrete og abstrakte visioner. Alle tre er eller har været aktive musikere og startede på deres karrierer inden for grafisk design ved at arbejde for deres egne bands. De har kendt hinanden i lang tid – lige siden dengang, hvor albumcovers stadig fungerede som incitament til at købe musik, og hvor beslutningen om at købe et album i en pladebutik ofte blev truffet på baggrund af et særligt blodigt og makabert cover. Mange af deres kunder er højtprofilerede bands med rødder i det sidste årtusind, som stadig er aktive i dag – Doro, Kreator, Sodom og mange andre.

Thomas Ewerhard startede i midten af 90’erne og var en af de første grafikere på den tyske og internationale metalscene, der arbejdede med en ny stil baseret på digitale opsætninger og kollager, som hurtigt gjorde ham til en etableret designer. Hans arbejde omfatter covers og T-shirt-designs for Avantasia, Volbeat, Amon Amarth, Doro, Edguy, Spock’s Beard, Threshold og mange andre, hvoraf flere er med i denne udstilling. Se mere på www.ewerhard.de

Jan Meininghaus begyndte i slutningen af 80’erne, hvor han som illustrator arbejdede helt analogt med pensel og blyant. Ondskaben har mange ansigter i både tegninger, digitalt print og blandede medier, og Meininghaus fører den over på lærred i den fornemme tradition, vi kender fra Frazetta, Bosch og Giger. På denne udstilling vil han vise sine værker for blandt andet Kreator, Bolt Thrower og Overkill. Se mere på www.janmeininghaus.de

Björn Gooßes er født i 1977 og er den yngste af de tre. I sine tidlige dage bad han ofte kollegerne Ewerhard og Meininghaus om råd vedrørende alt fra pixels til pensler, og siden dengang har Gooßes arbejdet sammen med mange forskellige bands, festivaler og forfattere fra over 30 forskellige lande. På denne udstilling viser han et lille udvalg af sine værker for blandt andet Dew-Scented, Hatesphere, Sodom og The Crown, der typisk gør brug af en kombination af af fotomanipulation og kompositionsteknikker. Se mere på www.killustrations.com

Efter at have udstillet på Sold Out Gallery Bochum i februar og igen på Summer Breeze Open Air i august sidste år glæder Ewerhard, Meininghaus og Gooßes sig til at blive en del af COPENHELL 2017. Alle tre kunstnere vil være til stede på festivalen, hvor de sælger grafiske tryk og andet. De udstillede værker er også til salg og kan hentes af køberne umiddelbart efter festivalen.