MERCYFUL FATE GENFORENES PÅ COPENHELL 2020

4 Mercyful Fate.png

NEVER BREAK THE OATH!

Det legendariske danske heavy metal-band MERCYFUL FATE vender tilbage på næste års COPENHELL.

For næsten 40 år siden skabte sangeren King Diamond og guitaristen Hank Shermann det, der senere skulle gå hen og blive det mest ikoniske og indflydelsesrige danske metalband nogensinde. MERCYFUL FATE spillede en central rolle blandt den første bølge af heavy metal-bands i post-Black Sabbath-perioden fra 1980 og fremefter, og de efterlod sig et varigt dæmonisk aftryk på en spirende metalkultur.

MERCYFUL FATE er en vigtig del af black metal-genrens tidlige udvikling, og bandet er blevet rost til skyerne af blandt andet Slayer og Metallica. De skilte sig ud som et ekstremt innovativt band i den “ægte” metals tidlige dage: Den fænomenale og progressive sangskrivning, de blændende riffs fra Denner/Shermann-guitarduoen og King Diamonds onde falsetvokal skabte i kombination med bandets makabre, teatralske æstetik og okkulte temaer et fuldkommen unikt musikunivers.

MERCYFUL FATE lagde fundamentet i årene 1981-1985 og fulgte efter længere tids pause op igen i 1992-1999. Ud over genindspilninger af sange til konsolspillet Guitar Hero: Metallica i 2008 og en live-optræden ved Metallicas 30-års jubilæumskoncert i San Francisco i 2011 har bandet været inaktivt i 20 år. Nu er de gamle metalguder blevet vækket påny, og både nye og gamle fans får mulighed for at opleve den ægte vare live på COPENHELL.

Bandet spiller i “9”-opstillingen med Hank Shermann (guitar), King Diamond (vokal), Bjarne T. Holm (trommer), Mike Wead (guitar) og Joey Vera (bas). Joey Vera (Armored Saint, Fates Warning) er blevet bedt om at spille i stedet for Timi Hansen (som p.t. ikke spiller koncerter), fordi hans fingerspil giver ham en helt unik stil og lyd. Dette er særligt vigtigt, da sætlisten udelukkende vil bestå af sange fra bandets allerførste “mini-LP”, albummerne “Melissa” og “Don’t Break The Oath” og helt nye sange skrevet specifikt til denne stil. Det her bliver i høj grad MERCYFUL FATE, som da de startede – plus en helt ny og stor sceneproduktion. Never break the oath!

Det er en kæmpestor ære for os at dele nyheden om, at det største metalband i danmarkshistorien optræder på deres hjemmebane til næste år. Vi ser frem til at give COPENHELL-publikummet en koncertoplevelse, de ikke må gå glip af, når næste års festival starter den 17. juni 2020. Vi ses i helvede – vær klar til at kigge djævlen lige ind i øjnene!

Jakob Printzlau